Beste leerkracht, leerlingenbegeleider, opvoeder… Elke dag opnieuw zetten jullie je in voor de jongeren in onze maatschappij. Een veelomvattend takenpakket maakt het niet altijd mogelijk om alle signalen en (hulp)vragen op te vangen.  Ook blijkt dat jongeren in de eerste plaats met hun vragen en problemen bij leeftijds- of leefstijlgenoten (‘peers’) te rade gaan. Ze zoeken steun bij elkaar. Peer support is de noemer waaronder verschillende vormen van ondersteuning door peers thuishoren.

Jammer genoeg ontbreekt een goede organisatie bij peer support projecten vaak. Daardoor blijven vooropgestelde resultaten uit. Peer Support Vlaanderen wil hier een antwoord op bieden:

  • Met het postgraduaat Peer Support Coach wil Peer Support Vlaanderen iedereen die goesting heeft om met jongeren aan de slag te gaan handvaten aanreiken en trainen om peer support structureel en onderbouwd te implementeren binnen de organisatie. Geloof jij in de kracht van jongeren? Wil je aan de slag met peer support in jouw organisatie? Dan is dit postgraduaat zeker iets voor jou!
  • Daarnaast biedt Peer Support Vlaanderen trajecten op maat van jouw organisatie aan.

Meer informatie over de postgraduaatopleiding en de trajecten op maat vind je terug onder de verschillende sub-pagina’s.