9 november 2019 – Krant van West-Vlaanderen

28 oktober 2018 – Krant van West-VlaanderenSASK reikt diploma’s peer-supporter’ uit

5 september 2018 – De lancering van het boek ‘Oe ist?’

Oona Wyns en Heleen Becuwe startten Peer Support Vlaanderen samen in januari 2016. In het boek ‘Oe ist?’ verzamelen ze alle informatie over het Peer Support traject. Het is een boek vol nuttige informatie en getuigenissen van vijf scholen die aan de slag gingen met het project.

Oe ist? Hoe Peer Support het welbevinden van jongeren kan verbeteren en pesten op school kan voorkomen. is verschenen bij Owl Press (Borgerhoff & Lamberigts) en kost 27,00 euro. Het boek biedt een houvast voor al wie met peer support aan de slag wil op school, binnen een organisatie of gewoonweg jongeren een warm hart toedraagt.

Oe ist?

Bij één op drie Vlaamse jongeren blijkt het antwoord op die vraag ‘niet zo goed’ te zijn. Dat zijn ontzettend veel jongeren die zich niet goed in hun vel voelen, bijvoorbeeld omdat ze gepest worden, of niet aanvaard worden om wie ze zijn, of zich gewoon niet thuis voelen in hun omgeving.

Peer Support Vlaanderen wil daar iets aan doen door het welbevinden van leerlingen in het secundair onderwijs te verbeteren met de steun van andere jongeren. Vertrouwensleerlingen en leerlingbemiddelaars bieden een luisterend oor aan hun ‘peers’ en werken zo mee aan een positief schoolklimaat. Het is een project door, voor en vooral met jongeren. Samen met leerlingen en leerkrachten stippelen Oona en Heleen trajecten op maat uit. Daarnaast biedt Peer Support Vlaanderen ook een Peer Support coach-opleiding aan voor leerkrachten.

25 februari 2017 – Het Laatste Nieuws – Tieners leren gepeste schoolgenoten helpen

24 februari 2017 – Focus WTV – Jongeren worden opgeleid tot peer supporter

21 februari 2017 – het Nieuwsblad – In het clubhuis lossen leerlingen elkaars ruzies op

27 januari 2017 – Het Laatste Nieuws – VISO laat leerlingen elkaar helpen

13 mei 2016 – Krant van West-Vlaanderen – Jongeren pakken pesten zélf aan